Hoopers

Wat is Hoopers, voor wie en wanneer?

De hooper sport is overgewaaid uit Amerika waarbij de samenwerking en band wordt versterkt tussen baas en hond.
De hond leert door hoepels en tunnels te lopen, en om tonnen heen te gaan. Dit alles op aanwijzing van het baasje op afstand.
Het baasje leert de hond sturen door vooral gebruik te maken van zijn lichaam. De hond leert op zijn baasje letten.

De Hooper sport is geschikt voor alle honden, jong en oud. Ook voor de honden die niet meer mogen springen en afgeschreven zijn voor Agility. Deze sport biedt hun de mogelijkheid om op een verantwoorde manier fysiek en mentaal bezig te zijn. Hoopers kan heel fijn zijn voor mensen die niet zo mobiel meer zijn want je hoeft niet te rennen. Deze sport kan ook een voorbereiding zijn voor de Agility of om de conditie en spieren van geblesseerde honden langzaam weer op te bouwen.

De eerste basis cursus bestaat uit 10 lessen deze kost 50 euro (deze prijs is enkel geldig als de lessen worden gegeven tijdens de vaste lesuren). Daarna is het mogelijk om verder te gaan op jaarbasis en dit kost 1OO euro. De lessen duren 3 kwartier en worden 1 maal per week gegeven op woensdagavond of op zaterdagmorgen. Een nieuwe cursus start weer wanneer er genoeg inschrijvingen zijn. Een groep is niet groter dan 6 baasjes met hun honden. Bij twijfel kom gerust eens een kijkje nemen.
Informatie via mail of mobiel bij Jeanneke: 00 32 494 500 172 of 00 31 6 40 76 57 81

X